Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Предложения за форума
F.C. Barcelona Forum > Добре дошли в българския форум на ФК Барселона > За форума и сайта
iNfRaSoNiC
Така, искам да споделя с вас моите идеи за развитие на форума.
Всичко, което ще напиша е обсъждано с други фенове на Барса и е съгласувано спрямо англисйкия и арабски форум на отбора.

1. Темите са мачовете да бъдат достъпни веднага след края на последния мач. Примерно вчера имаше мач с Гранада, днес вече е пусната следващата тема.
Това се прави с цел, за да може по-лесно и по от рано да започва коментара за дадения мач. Това е практика в световния форумен свят! Искам да изясня, че по никакъв начин не нападам или обвинявам Tony, човека, който до сега пускаше темите. Ясно е, че всеки е зает в определени моменти и не може винаги да е на линия. Теми за мачовете могат да се пускат от активни в дадения момент потребители.
Суеверието не ни спаси от Байерн, нали? smile.gif А и аз го разбих с темата за мача с Гранада icon_smileLOL.gif

2. Новите потребители ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да трябва да напишат нещо във форума в определената за това тема! Смисъл да трябва да напишат нещо и тогава чак да могат да разглеждат отделни секции.
По смътен спомен от времето когато се занимавах с форуми се сещам, че това ставаше лесно тъй като го изисквахме за два форума и хората, отговарящи за това го направиха в рамките на 1 час.
Идеята на това е, че веднъж написал - постоянно пише smile.gif Защото реално май няма НОВИ потребители, които да се включват в активните и интересни теми.

3. Да се измислят и публикуват нови и интересни теми. Да си направим тема за статистика, в която да има всякаква статистика свързана с отбора, играчите, ръководството и т.н

4. Новите потребители. Ако е възможно да се обработват автоматично активациите на профили, тъй като виждаме, че админа е зает със свои дела и не може да кисне тук постоянно.
Аз лично съм чел и чувал десетки хора да казват, че така и не са получили активационно писмо. Възможно е да има някаква давност и след време заявките да изчезват. Редно е да направим нещо!

5. Клубен български сайт! Доста опити все неуспешни! Ще рекламираме и форума чрез сайта. Може да му сложим и английска версия или поне преводач. Ще го рекламирам в моя блог и в сайтове, в които качвам видео материал. Може да привлечем и англо-говорящи, защо не?

Виждам, че фен клуба и форума се ръководи от горе долу едни и същи лица. Според мен това не винаги е успешна практика, защото форумите изискват доста повече време от това да си глава на фен клуб на чуждестранен отбор в България. Форума има нужда от развитие, всички го знаем. Аз просто искам да се радвам на много по-голяма популярност и дори мачове като този с Гранада да радват с по 10-тина страници коментари. За целта е нужна промяна. Вярно е, че нещо, когато работи не се пипа, но драги съфорумници, според мен мястото, на което ние коментираме любимия отбор не работи както трябва. Има отлив на потребители, липса на нови и други формални проблеми. Нека заедно няколко човека, които имат желание и време да направим така, че да се гордеем с форума.

Искам да поясня, че не нападам никой от форума за несвършена работа или нещо подобно! Просто всяко нещо си има край. Всяко нещо има нужда от освежаване! Така е в живота, така е и тук.

Също така искам да се обърна публично към хората, с които кореспондирах на ЛС. Имаше идеи и предложения, какво стана? Нищо не е толкова трудно да се направи. Благодаря.

п.п Преди да започнат гневите коментари от "някой" лица, искам да кажа, че всичко това искам да бъде направено САМО ЗАРАДИ ОТБОРА И ФОРУМА! Нямам лична изгода.
Благодаря за отделеното време и чакам адекватни отговори и разисквания на нещата.
Barcelona_
Аз съм съгласен и предлагам админите да направят iNfRaSoNiC модератор. Очевидно е, че има много повече желание( и време може би) от настоящите модератори( нищо лично) и може да вкара малко малко свежест във форума. Старите модератори да не го приемат като преврат( icon_smileLOL.gif ) а просто като помощ, нова свежа кръв..
За всичко съм съгласен, но имам малко предложение - хубаво е да се направи някакъв шаблон за темите за мачовете. Имам предвид да са еднакви конструирани а не всеки различен потребител който пуска тема да е с различни по-големина емблеми, различно разположение и т.н.

П.П Преди 3 години някъде, админа ми даде администраторски права в сайта, но вече съм си забравил паролата. Известно време публикувах статии за отбора, къде от българските сайтове, къде превеждах от Мундо и т.н.,слагах новите снимки на играчите в секция състав, променях всяка седмица класирането( може да се види, че всичко това последно е променяно през 2010) но бях сам, никой не ми помагаше. След това някой започна да пише новини, но до 2012..
За да има смисъл да се работи по сайта, му трябва коренна промяна.
iNfRaSoNiC
Съгласен съм за шаблона и мога да направя такъв стига да има желание.
А за сайта - да, така е. Според мен е нужно поне 4-5 човека да работят по него , за да стават нещата бързо и както трябва.
Пък и една реклама можем да му направим. Ще съберем по някоя стотинка и готово smile.gif Макар че по скоро по някой лев ще трябва да е smile.gif icon_smileLOL.gif

едит; Дори да съм модератор няма да мога да променя нищо от гореспоменатите неща.

едит2: Преди малко посетих форумите на Интер, Ювентус, Ман. Ютд, Ливърпул и Арсенал - всеки един е поне 3 пъти по-активен от нашия! Това не е редно, нали?
marbury
На мен лично ми е все едно дали във форума ще има 22-ма потребители или 22 хиляди такива, защото знам колко много обичам Барселона и това колко потребители ще има няма да промени ни най-малко това, което изпитвам в сърцето си.

Според мен обаче на iNfRaSoNiC трябва да му се даде шанс да развие сайта и форума и да му се помогне в това начинание. Вижда се, че има желанието и уменията да го направи. smile.gif Така или иначе дори и да се провали не виждам какво можем да загубим.

Няма да коментирам в детайли предложенията, които е дал и т.н., но ще добавя, че според мен не трябва да се допускат фенове на реал мадрид или поне към тях да има определени изисквания. Да, всеки може да е фен, на който отбор си иска, но ние пък, като фенове на Барселона не трябва да бъдем длъжни да търпим присъствието и коментарите му в нашия форум. Ако искам да прочета или чуя мнения на хора, който не харесват Барселона вариянтите са много, като форума на Барселона не е един от тях.

И да, не искам форумите на другите отбори да са по-добри от нашия. Барселона ни е дала толкова много, като отбор, така че и ние като фенове трябва да и върнем нещо в замяна!
Tony Montana
По-посещявани са заради зомбирането от страна на Диема и БТВ.Затова се множат стотици "фенове",видяли и не видяли и частица от дадения отбор.Инфра ако взимаш идеи от други форуми и ги гледаш,не се хаби да гледаш БГ такива.Общо взето най-силния форум за футбол изобщо беше Soccerpulse .Доста силен в продължение на години, продадоха хостинга обаче и наследника в момента е tiki-taka.org Там е истината принципно , доста читави хора и организация.Имат си и сайт.Разгледайте там,защото тук в БГ повечето са на тази платформа и нещо невиждано няма.Просто повече спамери.
iNfRaSoNiC
Абе, Tony, не е точно така да ти кажа. От край време тези форуми си имат доста потребители. А тук - умряла работа.
Няколко човека сме ( не повече от 20 ) които мога да кажа, че пишем активно. Това е жалко.
Идеи много има, за това пуснах темата и тези, от нас които искат да направят нещо чакаме отговор.
Ако ли не може да се направи нов форум и така. Половината от тук да се пренесат там и с някоя и друга реклата и готово.
Това е много краен, МНОГО краен вариант и ще се случи САМО ако длъжностите лица не позволят развитието на форума.

Дори нов скин може да се сложи преди дни разглеждах едни страхотни на Барса smile.gif
iNfRaSoNiC
Тука някакво развитие?
Messiniesta
Подменянето на скина на форума ще дойде много добре,писна ми този от 2008-9 насам от както съм в този форум laugh.gif
TpuHuTu
Днес ми направи впечатление, че има някакво "нововъведение" Post of the week biggrin.gif ? Още повече, че аз съм "победител". Инфо?

Ако е имало анкета явно съм я пропуснал, но това ми изглежда като интересна и забавна идея.
Barcelona_
Това е много отдавна..Доста бисери са се изредили там icon_smileLOL.gif .

А какво става относно предложенията на Инфра? Админите се скатават нещо.
Anims Tito
Здравейте,
темата е похвална.
Инфрата е модератор от известно време насам.
Приемаме и други хора в екипа.
Искам да ви кажа само едно.
Атрактивността на форума зависи изцяло от нас, потребителите.
Всеки потребител е свободен да пише във всяка една тема (и да я обогатява), както и да отваря нови такива. Единственото нещо, което е добре да се внимава, е да са в съответния раздел, но и това не е проблем, въпрос на модериране след това.

Относно скина - ако има някакви предложения, пратете ги и ще видим какво може да се направи. За мен сегашните не са лоши, но ако са ви омръзнали, ок smile.gif

Относно сайта - не мисля, че е най-големия проблем или липса. Преводни материали могат да се слагат и тук, в съответните теми.
Има достатъчно спортни сайтове, на всякакви езици, не мисля, че имаме ресурса да правим по-добър.
По-важно е качеството на водените дискусии, което може да става и тук във форума.

Относно фен клуба. Нещата са различни по същност. Двете концепции са различни. Факт е, че повечето от ръководството на Фен Клуб Барселона България, както и една част от активните ни членове, пишат и тук или са част от модераторския екип, но само дотам. Философията на фен клуба залага на живия контакт между хората и споделянето "на живо" на общите емоции покрай любимия отбор. Нещо, което, за съжаление, доста трудно се създава и възпитава като култура в българския фен.

Весели празници на всички!
runthewalk
Наистина е така ,обаче вярваш ли ми ,че аз не можах да се регистрирам във форума цели 3.5 години от 2009 правя опити
и 2012 по някое време влязох . Мислех ,че има мн хора обаче сме били по-малко и от потребителите на voyo bg .

Сега имам едно предложение (аз съм мод на автомобилен форум ) искам да си сменя ника обаче било заето .а потребителя
с това име явно е влязъл един единствен път в този форум .Които не е влизал поне 3 години мисля да му се трие профила ,
няма за какво да заемат слотове smile.gif
Cortezz
Здравейте,замислих се и защо не си направим една група в фейсбук на самият форум ?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.