Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За президента Лапорта
F.C. Barcelona Forum > F.C. Barcelona > Разни
lewstherin
Въпроса ми е следния:
Лапорта е президент на отбора, но той ли дава парите? Или отбора сам се издържа-чрез спонсори и реклами и пр. Знаем как Абрамович купи Челси и сега налива пари, но Лапорта беше избран. Така и не разбрах тази система толкова години.
_Dexter_
QUOTE(lewstherin @ Dec 7 2006, 11:39 PM) *

Въпроса ми е следния:
Ла Порта е президент на отбора, но той ли дава парите? Или отбора сам се издържа-чрез спонсори и реклами и пр. Знаем как Абрамович купи Челси и сега налива пари, но Ла Порта беше избран. Така и не разбрах тази система толкова години.Пише се Лапорта smile.gif
Отбора е на самоиздържане ...Реклами , спонсори и прочие ....
FCB
Не, структурата в Барса няма нищо общо с тази в Челси.
В Барселона нещата са подобни на парламентарните избори - явяват се кандидати, и хората гласуват за тях. След това не те не вадят пари от собственият си джоб, за да управляват държавата, а използват нейните ресурси.

В Барселона е същото - на всеки 5 години има президентски избори. Клубът не е собственост на Лапорта, както Абрамович е купил Челси и той е негова лична собственост, а клубът е собственост на феновете. Те решават кой ще го управлява чрез избори, така че на практика те определят съдбата му.

А иначе Лапорта не мисля, че е чак толкова богат, че дори да може да издържа клуб като Барса .. той е адвокат, и е далеч от богатствата на хора като Абрамович или Берлускони. Клубът се издържа чрез собствени капитали, ресурси и т.н.
За това е важно как се управлява. В този смисъл, управлението на Гаспарт беше истинска катастрофа не само като резултати - той остави зад себе си милиони дългове, които в момента Лапорта се опитва да погаси. (и успява)

Управлението на Лапорта е далеч по-добро, не само като успехи, които постига отбора, но и от икономическа гледна точка. Като клуб, Барселона бележи непрестанно икономическо и финансово подобрение, сключват се постоянни рекламни и спонсорски договори в различни точки на света, които представляват една всеобща стратегия за налагането на марката "Барса" на всеки континент на планетата. Или иначе казано - Лапорта управлява клуба по превъзходен начин.
lewstherin
Благодаря, това ме интересуваше. Подозирах че е нещо такова, просто не бях сигурен.
Zoltar
общо взето е точно така както го написа FCB happy.gif мисля че структурата и управлението и на другите клубове в примера е подобно така че е много трудно в испания някой като абрамович глейзър и т.н. да си купи отбор както става в англия например nono.gif smile.gif smile.gif
SNAKE
QUOTE(hesp @ Dec 8 2006, 01:01 AM) *

общо взето е точно така както го написа FCB happy.gif мисля че структурата и управлението и на другите клубове в примера е подобно така че е много трудно в испания някой като абрамович глейзър и т.н. да си купи отбор както става в англия например nono.gif smile.gif smile.gifИли някои пост-комунистически държави wink.gif wink.gif wink.gif
Morfov
А изборите за президент другата година ли ще се проведат или аз се бъркам??
Anims Tito
QUOTE(Visca_el_Barca @ Dec 8 2006, 10:35 AM) *

А изборите за президент другата година ли ще се проведат или аз се бъркам??

е нали го преизбраха без избори тази година. Сега чак 2010 юни му изтича мандата ако не бъркам cool.gif
lvs
Лапорта е най-добрия президент http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49025&photo=43
roni_silver_girl
QUOTE(nasbar @ Dec 8 2006, 11:49 AM) *

е нали го преизбраха без избори тази година. Сега чак 2010 юни му изтича мандата ако не бъркам cool.gif

Определено,може да остане още дългоооо,дълго,това е най-добрия президент!!!
_Dexter_
QUOTE(lvs @ Dec 10 2006, 12:06 AM) *

Лапорта е най-добрия президент http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49025&photo=43


СУПЕЕЕЕР
и аз искам такива снимки sad.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.