Мбапе, ако дойде в Барса (май само ние не сме били сериозно свързвани с името му) нищо чудно и да се депресира трайно, бидейки в компанията на Меси и Суарес. Едно е да си звезда на 15-хилядно стадионче, в отбор, където и нищо да не спечелиш, никой нищо няма да ти каже, друго е след само 2 месеца да идеш в отбор като Барселона. Историята познава много такива one-season wonders, за които се дават луди пари, а те бързо-бързо увяхват без време. Ранното избухване не е непременно най-доброто, което може да се случи в кариерата на един играч. А и тези 100-110М ще тежат като воденичен камък. Едно е да си на 19г и да те купуват в ролята на талант, който да се развие за след примерно 3 години напред (както Лео отначало беше в сянката на Роналдиньо/Деко/Ето'о), друго е да дадат луди пари за теб и да очакват да газиш от ден първи. За мен Мбапе към момента е сериозна мина.
Дембеле изглежда най-реалистичен от тази групичка (заедно с Кун), но и там не е сигурно. Знаете, че Тухел си тръгна и BVB назначига Петер Бош (водеше Аякс мин.сезон) и един Господ знае какви са му плановете. Между другото Вестфалци са доста тихи до момента и не съм чел да са привлекли когото и да било към състава. Съмнява ме да искат а се разделят с Дембеле, без преди това да са си вързали гащите с някое по-нашумяло име.
Като цяло, изключвайки Нелсон Семедо, където нещата протекоха изненадващо бързо, то това лято хич не ме кефи, мен лично:
-първо, един месец правихме серенади на Венго и шейха за Бейерин и Верати и от самото начало се знаеше, че гредата е гарантирана;
- след това, няколко имена (Коутиньо, Сери, Дембеле) които бяха с ежедневно присъствие по медиите, рязко изчезнаха от радара, особено последните двама;
-за капак, втора седмица се проточва цирка с Неймар, а по-лошото е, че не се знае дали ще се реши в близките дни или ще се точи още един месец, а вече предсезонната започна;
-не на последно място, имаме един рейс хора за разкарване, нещо, с което отново не можем да се справим като хората.
Изключително тромаво се движат нещата към момента, а лошото е, че десният бек далеч не ни е единственото проблемно място.
Много ми се иска след като приключи американското турне, Ернесто да даде по-сериозни индикации (не вярвам в прав текст да го каже) на кои точно от наличните играчи ще се разчита и кои ще бъдат извадени на сергията и съответно август месец да направим всичко възможно да стегнем редиците, според ситуацията (бюджет, Неймар и т.н).
Искам максимално от рано да знам дали да се готвя психически, че в някой голям мач през сезона, когато не играем добре, опциите на пейката отново ще са Арда, Рафа и Денис и Гомес или ще имаме нещо по-така на разположение.